Oplossing uitgelicht: Printen en etiketteren op ronde schaaltjes

Voor een bekende producent van sauzen en salades ontwikkelde Zomerdam een zeer geavanceerd etiketteersysteem dat kan printen en etiketteren op de boven- en onderzijde van ronde schaaltjes.

nieuwsitem-8-a

Dit etiketteersysteem bestaat uit twee boven- en twee onder-etiketteerkoppen, elk met een voorgeschakelde printer met een speciale lusbesturing. Door een automatische overschakeling tussen deze parallelle systemen is deze oplossing non-stop in bedrijf. Labelrollen kunnen tijdens productie uitgewisseld worden.

Daarnaast is het etiketteersysteem uitgerust met een controle op de aanwezigheid van een etiket en met een automatische uitworp- en opvangbak.

Ook beschikt deze innovatieve oplossing over twee beproefde Zomerdam ‘dwars-overgangen’, waartussen een etiket op de onderzijde van de producten wordt aangebracht.

Verder wordt er gebruik gemaakt van een touch panel PC van waaruit alle etiketteerkoppen en alle printers worden aangestuurd. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening waardoor fouten worden vermeden. Het complete systeem kan remote bediend worden.

nieuwsitem-8-b