Oplossing – Plantenpaspoort

Op 14 december 2019 gaat de nieuwe plantengezondheidswetgeving 2016/2031/EU in.

Een plantenpaspoort is het noodzakelijk document dat bij handel van teeltmateriaal, planten en pootgoed binnen de EU een verzameling is van informatie over de identiteit en herkomst van het product. Het etiket wordt afgeleverd wanneer aan de nodige fytosanitaire eisen wordt voldaan en toont bij handel binnen de EU aan dat het materiaal aan de nodige specifieke eisen voldoet.

Met de nieuwe plantengezondheidswetgeving wordt een plantenpaspoort verplicht voor (bijna) alle planten bestemd voor opplant met uitzondering van enkele zaden.

Het plantenpaspoort heeft enkele strikte eisen naar wat vormgeving betreft en moet aangebracht worden op elke handelseenheid. Een voorbeeld plantenpaspoort met de juiste lay-out is hieronder terug te vinden. Andere mogelijkheden van lay-out zijn ook mogelijk mits voldaan is aan de randvoorwaarden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het plantenpaspoort aan uw product te koppelen. Wenst u te werken met sleuf-, steek-, of kleef-etiketten, onze CAB labelprinters kunnen het allemaal.

Graag maken wij u wegwijs omtrent het nieuwe Europese Plantenpaspoort en ondersteunen wij u met een kostenefficiënte oplossing op maat van uw toepassing.

Informeer ons omtrent uw noden, en wij bezorgen u graag een aangepast voorstel. Wij beschikken over een uitgebreid gamma aan verbruiksgoederen, ook voor kleine oplages.