Nieuw bandenlabel vanaf 2021

Een opfrisbeurt van het Europese bandenlabel combineert een nieuwe vormgeving met extra informatie. De nieuwe standaard gaat in vanaf 1 mei 2021.

Eindgebruikers, zoals consumenten en wagenparkbeheerders die een nieuwe band kopen, of voornemens zijn een nieuwe band te kopen, krijgen binnenkort nog betere informatie. Het Europese Parlement nam eerder dit jaar een nieuwe verordening aan met nieuwe etiketteringsvoorschriften voor eigenschappen zoals brandstofverbruik, grip op nat wegdek en geluid. In de praktijk vaak ook ‘het Europese bandenlabel’ genoemd.

Doel van de nieuwe Verordening (EU) 2020/740 is de etiketten beter zichtbaar te maken en eindgebruikers beter te informeren, zodat zij kunnen kiezen voor banden die veiliger, zuiniger en stiller zijn. Hiervoor wordt o.a. de lay-out van het bandenlabel ingrijpend aangepast. Dankzij het schrappen van overbodige prestatieklassen zou het bandenlabel zichtbaarder en duidelijker moeten worden voor de consument. De nieuwe Verordening is vanaf 1 mei 2021 van toepassing.


Etiketteeroplossing:

Bent u op zoek naar een etiketteeroplossing voor het automatisch etiketteren van uw banden? Wij helpen u graag verder. Aarzel niet, en contacteer ons: info@solidan.be